Athene noctua - Lille ugle


UGLE

Uglen, den smukke rovfugl, der alt for ofte er forbundet med uheld og ulykke, er faktisk et meget nyttigt rovdyr, gudfrygtet af de gamle grækere og forbundet med kulten til gudinden Athena.


Note 1

VIDENSKABELIG KLASSIFICERING

Kongerige

:

Animalia

Phylum

:

Chordata

Underphylum

:

Hvirvler

Klasse

:

Aves

Bestille

:

Strigiformes

Familie

:

Strigidae

Underfamilie

:

Surniinae

Venlig

:

Athene

Arter

:

Athene noctua

Underarter

:

Athene noctua bactriana

Underarter

:

Athene noctua orientalis

Underarter

:

Athene noctua glaux

Underarter

:

Athene noctua plumipes

Underarter

:

Athene noctua æltning

Underarter

:

Athene noctua saharae

Underarter

:

Athene noctua indfødte

Underarter

:

Athene noctua somaliensis

Underarter

:

Athene noctua lilith

Underarter

:

Athene noctua spilogastra

Underarter

:

Athene noctua ludlowi

Underarter

:

Athene noctua vidalii

Underarter

:

Athene noctua noctua

Almindeligt navn

: ugle

GENERELLE DATA

  • Kropslængde : 21 - 24 cm
  • Vingespænding: 54 - 60 cm
  • Vægt: 105 - 220 gr
  • Hale: 73-80 mm
  • Levetid: 16 år på fri fod

HABITAT OG GEOGRAFISK DISTRIBUTION

Uglen, videnskabeligt navn Athene noctua, der tilhører familien Strigidae og er en fugl, der er en del af den store gruppe af NIGHT RAPACI.


Note 1

Det er udbredt i alle områder med et varmt tempereret klima i Europa, Asien og Nordafrika. I Italien er uglen den mest udbredte natlige rovfugl (inklusive på mange mindre øer) med en overraskende høj sprednings- og redekapacitet sammenlignet med andre europæiske lande. Det er ikke udbredt i de alpine områder, faktisk går dets rækkevidde generelt fra havets overflade op til 600 meters højde (med nogle sjældne undtagelser). Det er også med succes blevet introduceret i Storbritannien og det fjerne New Zealand.

Uglens oprindelige habitat var de sandede og stenede ørkenområder, stepperne og klipperne. Civilisationen har reduceret disse områder betydeligt, hvilket har gjort, at disse rum bliver stadig sjældnere. På trods af dette har det været i stand til at tilpasse og kolonisere, hvad der er definerede sekundære miljøer, det vil sige de steder eller økosystemer, der er smedet af mennesket, såsom nicher i både by- og landbygninger, ruiner, hulrum af industrielle lagre osv. noget der ikke sker for eksempel i Mellemøsten, hvor uglen fortsætter med at rede i primære miljøer, ikke forurenet af mennesket som jorden på stenede steder, dens ideelle habitat, som det stadig sker i nogle områder i Frankrig, Spanien, Portugal og Grækenland og i nogle områder af Italien (på Sardinien, i nogle områder i Lazio, i Basilicata, Puglia og Sicilien) hvor det stadig rede på jorden blandt stenbunker.

FYSISKE EGENSKABER

ugle har en massiv krop, dækket af brungråbrune fjer. Generelt er brystet og maven lys med brune striber. Understangen er hvidlig.

Ungdommene skelnes let fra de voksne såvel som ved fjerdragten i en meget mere ensartet farve, også fordi fjerene på panden er dårligt udviklede og korte, som om de havde "børstehår", der giver hovedet en næsten rektangulær form, mens hos voksne er fjerene ensartet udviklet, hvilket giver et langt mere afrundet udseende til hovedet.

Uglen har ingen seksuel dimorfisme, selvom kvinden er lidt større end hannen.


Note 1

Hovedet er bredt og fladt, og ørestykker, der er til stede i den virkelige ugle, er fraværende, ligesom ansigtsskiven, der er typisk for natlige rovfugle, med øjne anbragt fremad, cirkuleret i sort, stor og med gul iris og sorte pupiller. Næbbet er gul - grålig - olivengrøn, robust og buet.

Vingerne er korte og afrundede.


Ugle ser

Uglenes tarsi er dækket med hvidlige fjer med bare fingre forsynet med mørkefarvede og buede kløer og placeret to foran og to bagved (i daglige rovfugle, for eksempel i ørnen, er der en finger foran og tre fingre bagved) og en af ​​de bageste fingre kan bevæge sig fremad, hvis det er nødvendigt, for eksempel for bedre at få fat i et bytte.

KOMMUNIKATION OG PERSEPTION

Uglen er en meget højlydt art, der udsender en række meget forskellige lyde, der varierer fra individ til individ og fra situation til situation. For eksempel udsendes den typiske, skingrende og skingrende sang gentaget og regelmæssig for at fremhæve et individs territorialitet; en ringende og meget nervøs lyd er en lyd af fare. Unge mennesker laver undertiden meow-lignende lyde om natten.


Note 1

Emissionen af ​​lyde er maksimal i reproduktionsperioden.

Det auditive system er meget udviklet og formet til jagt. Faktisk har uglen, ligesom alle medlemmer af Strigidae-familien, ikke eksterne aurikler, men har ørehulrummet arrangeret på en asymmetrisk og meget stor måde, der sikrer, at lydene opfattes i øjeblikke, der er lidt forskellige fra hinanden, og dette favoriserer evalueringen af ​​byttets bevægelser selv i mørket, hvilket favoriserer byttets lokalisering.

Synet i uglen er meget akut om natten (dog mindre end kattens). Deres synsfelt er 110 ° med binokulært syn, som de afhjælper ved at dreje hovedet op til 270 °.

Han har meget akut syn både dag og nat, og det er takket være de store øjne, der har meget udviklet hornhinde og krystallinsk og er i stand til at samle og koncentrere alt muligt lys og dermed projicere et meget lyst billede ind i nethinden. Derudover har de en fuldstændig udvidet nethinde om natten; en nethinde med flere stænger end kegler (som også stimuleres af lave lysintensiteter, men med den ulempe, at de næppe skelner mellem farverne og detaljerne på billederne).

Karakter, adfærd og socialt liv

Uglen er en stillesiddende art, og som vi har set, er den perfekt tilpas i både landlige og bymiljøer. Det er en crepuscular og natlig fugl, og i mørketiden jager den, det forsvarer sit territorium, retter sin partner, kort sagt, det udfører alle de aktiviteter, der normalt udføres i løbet af dagen.

I dag er det defineret som et synantropisk dyr, da det lever i det samme miljø, der er optaget af mennesket, og koloniserer mange byområder, hvor det har fundet mad og egnede reproduktionssteder.

SPISEVANER

Uglen har generelt en tendens til at bagholde sit bytte, som den fanger på jorden efter en kort flyvning.

Dens kost består af hvirveldyr, såsom pattedyr, fugle og krybdyr, men den største del af dens kost består af hvirvelløse dyr, især insekter såsom biller og orthoptera (græshopper).

Byttet fanges på jorden og foretrækker at jage på åbne steder snarere end i tætte skove.

Til undersøgelsen af ​​dets spisevaner hjælper ornitologer sig selv ved at studere kugler (wads), der genoplives af uglen, og som indeholder fjer, knogler og hår fra de dyr, der spises, da disse dele ikke fordøjes. Bunke bunke findes ofte steder, hvor en ugle har siddet eller i nærheden af ​​reden, eller hvor den har spist.


Note 1

Reproduktion og vækst af de små

Den reproduktive periode er forår. Efter parring lægges og deponeres fra 1 til 7 æg asynkront, dvs. i en afstand af en dag fra hinanden.

Æggene klækkes kun af hunnen i en periode på 27-28 dage, hvor kyllingerne fødes, der kun fodres af moderen i ca. 2-3 uger.

Hængerne er født med en blød og hvid fjerdragt, der efter en uge begynder at blive erstattet af grå fjer og afsluttes inden for tyve dage.

Efter 35 dages fødsel er de i stand til at flyve.


Note 1

Befolkningens status

Det er klassificeret på IUNC's røde liste 2009.2 blandt dyr med lav risiko for udryddelse, MINDSTE bekymring (LC) i betragtning af det faktum, at uglenes naturlige habitat er så stort, at man undgår faren for udryddelse.

I Europa anslås avlspopulationen til 560.000-1.300.000 ynglende par svarende til 16.80.000-3.900.000 individer (BirdLife International 2004). I betragtning af det faktum, at i Europa er populationen af ​​dette dyr til stede for en 25-49% af verdens befolkning, estimeres estimatet af de personer, der er til stede i verden, til 5.000.000-15.000.000.

SOCIAL, ØKONOMISK OG ØKOSYSTEMISK VIGTIGHED

Det er en meget nyttig fugl til landbruget, da den lever af små pattedyr (især gnavere) og insekter, hvilket indeholder antallet af disse potentielt skadelige dyr.

NYSGERRIGHED'

I Grækenland er den repræsenteret i 1-euromønten. Det er ikke overraskende, at et land som Grækenland med en årtusenskultur har valgt at præge dette dyr i den mest anvendte valuta. Siden oldtiden havde de antikke grækere faktisk gudfæstet det ved at identificere det med Athena (deraf det videnskabelige navn Athene noctua) visdommens gudinde så meget, at selv i datidens mønter blev spionen fra denne dejlige natlige rovfugl fundet.


Note 1

I mange andre lande er denne lille fugl dog længe blevet betragtet som et symbol på uheld.

Udtrykket "gør uglen" for at indikere en person, der gør alt for at tiltrække beundrere opmærksomhed stammer fra det faktum, at denne fugl tidligere blev brugt af jægere som et lokke til at fange andre fugle som lærker, som blev tiltrukket nøjagtigt med en ugle.

Phaedrus fortæller os historien Cikaden og uglen (Tredje bog - XVI Cicada et noctua) som fortæller historien om en cikade, der aldrig stoppede med at synge irriterende en ugle, der plejede at hvile i løbet af dagen. En dag bad uglen cicaden om at stoppe med at synge, men cicadaen lagde ikke vægt på hendes ord og fortsatte med sin sang.

«Derefter sagde uglen til cikaden: -Dine sange får mig ikke til at sove, og det ser ud til, at de stammer fra en lyd af Apollonian citer, af denne grund ønsker jeg at drikke med dig den nektar, som Pallas for nylig gav mig; kom hvis du holder så meget, lad os skåle! -. Cikaden, stolt af disse ord, nærmede sig uglen, der på et øjeblik spiste den sådan, hvad den ikke tillod i livet, den blev enige om, når den var død. Historiens moral var, at den, der ikke skinnede med venlighed, mødte smerten ved sin arrogance. "

Bemærk

(1) Hilsen af ​​Paul Bunyard, Wild About-billeder


Video: Kirkeugle Athene noctua lilith


Forrige Artikel

Passionsfrugt træ nicaragua

Næste Artikel

Malleetræ med klokkefrugt