Dromaius novaehollandiae - Emu


ØMU


Note 1

VIDENSKABELIG KLASSIFICERING

Kongerige

:

Animalia

Phylum

:

Chordata

Underphylum

:

Hvirvler

Klasse

:

Aves

Bestille

:

Struthioniformes

Familie

:

Dromaiidae

Venlig

:

Dromaius

Arter

:

Dromaius novaehollandiae

Almindeligt navn

: emu

GENERELLE DATA

  • Højde fra toppen af ​​hovedet: 1,5 - 1,9 m
  • Højde bagpå: 1,0 - 1,3 mVægt: 50 - 55 kg
  • Levetid: 6 år
  • Seksuel modenhed:2 år
  • Levetid: 5-10 år i naturen

HABITAT OG GEOGRAFISK DISTRIBUTION

Emu, videnskabeligt navn Dromaius novaehollandiae af familienDromaiidae, er en fugl, der bor i Australien i forskellige typer levesteder lige fra skovklædte områder til sletter, fra kystområder til mere indre områder. De eneste områder, hvor den ikke findes, er de tropiske skove, det fjerne nord og alle tæt beboede områder. Det er også muligt at finde det på kanten af ​​ørkenen, men kun efter regnperioden.

FYSISKE EGENSKABER

Emuen er en stor fugl, der kun er strudsen, og ligesom ham har den mistet evnen til at flyve, men har udviklet den til at løbe takket være de særligt lange og kraftige lemmer, der ender med tre fingre, mere som kløer, som gør det muligt at have en fremragende bedrift i jorden, og som i tilfælde af behov bliver et stødende våben. Hvis det er truet, kan det nå hastigheder på 50 km / t.


Note 2

Der er seksuel dimorfisme, da hanen er ca. 10% mindre end kvinden.

En speciel emu er, at huden er blå i farven.

Den har små, spidse vinger, cirka 20 cm lange, som har mistet evnen til at flyve og simpelthen hænge ned i siderne. Fjerene har det særlige, unikke blandt fugle, at have en dobbelt rachis, faktisk fra calamus (som er den del, der sidder fast i huden), en sekundær fjer af samme længde som den vigtigste udvikler. Denne ejendommelighed betyder, at dens fjerdragt er særligt spids og langs nakken og på bagsiden er der en lang afsked, der giver fornemmelsen af, at emuen har "kæmmet med delen i midten". Fjerdragten er mørk i farven, når den er ung, som gradvist lyser med alderen på grund af solen.

Karakter, adfærd og socialt liv

Emuen er en social fugl, der kan findes i par, i små grupper eller store grupper på endda hundreder af individer.

Det er et grundlæggende genert, men meget nysgerrigt dyr, der bevæger sig fra et område til et andet efter regnen, og af denne grund defineres det som en trækfugl.

Det er ikke en territorial fugl i den forstand, at den med undtagelse af reproduktionsperioden ikke har nogen territoriale prætentioner, da den konstant bevæger sig på jagt efter vand og mad, som den akkumulerer for at danne fedtreserver i vanskelige perioder, hvor den også kan miste sin halvdelen af ​​vægten (se afsnit "Unge reproduktion og vækst").

SPISEVANER

Det er ikke et særligt sofistikeret dyr, når det spiser, da det tilpasser sig tilgængeligheden af ​​mad: hvis sæsonen er god, foretrækker det at fodre med blomsterfrø eller ømme skud såvel som små hvirveldyr og insekter; hvis sæsonen ikke er gunstig, lever den af ​​det, den finder, græs eller blade, selv tør og læderagtig.

For at søge efter mad går den meget langsomt ved at flytte hovedet til jordoverfladen og rive vegetationen med næbbet, og derefter sluges maden med et baglæns slag med hovedet.

REPRODUKTION OG VÆKST I DEN SMÅ EMU

Den mandlige emu i reproduktionssammenhæng, i modsætning til de fleste af dyrearterne, spiller en nøglerolle, faktisk er det han, der tager sig af både acova og den efterfølgende vækst af kyllingerne, indtil de når voksenalderen.


Note 3

Når parringssæsonen ankommer (i december måned, det vil sige i den australske sommerperiode) udsender kvinden lyde svarende til trommeslag for at tiltrække mandens opmærksomhed. På det tidspunkt begynder hannen at bygge reden med urter, grene, bjeffer og hvad han end kan finde. Når han er færdig, venter hanen på at en kvinde skal passere for at parre sig.

Kort før den egentlige parring står hannen og kvinden ved siden af ​​hinanden og svinger hovedet og bøjer deres hals, indtil kvinden sidder ned for at blive monteret.

Fra det øjeblik og i cirka fem måneder bruger parret det samme område, indtil kvinden lægger æggene (fra 7 til 11 æg mellem april og juni). Disse er specielle, fordi de har en meget intens grøn farve, i det øjeblik de lægges, og bliver, når embryoet modnes, af en sort farve.

Andre hunner kan lægge æg i den samme rede, og altid lade hanen klæbe, og til sidst kan du have en rede med endda 15-25 æg.

Hunnen efter læggen forsvinder og overlader til hannen den udklækningsopgave og den efterfølgende vækst af kyllingerne. I løbet af hele æggets periode forbliver hannen uden at drikke, uden at spise, uden afføring og forlader sjældent reden; det udsender kun høje råb ofte for at forsvare sit territorium og modvirke enhver ubuden gæst.

Efter cirka to måneder klækkes æggene ud, og når de unge er født, er de velformede, vejer omkring et halvt kilo, og efter et par timer er de i stand til at gå.

De har et fjerdragt med brune og fløde striber langs kroppens længde, hvilket forbliver sådan i cirka tre måneder, og dette gør det muligt for kyllingerne stort set at blive kamufleret til rovdyr.

Hanen kan også acceptere at hæve kyllinger fra andre kuld, så længe de ikke er større end hans egen.

Under unges vækst er hannerne meget aggressive og tillader ikke nogen at komme tæt på.

Generelt bliver kyllingerne hos hanen i cirka fem måneder, hvis mad- og vandforholdene er optimale, ellers kan de blive op til et år. Efter denne periode er kyllingerne helt uafhængige, og i en alder af 2 er de allerede i stand til at reproducere.

Befolkningens tilstand

Emuen er klassificeret på den røde liste over IUNC 2009,2 blandt dyrene med lav risiko for udryddelse MINDSTE BEKYMPELSE (LC) i kraft af, at den lever i et så stort område, det vil sige i næsten hele Det australske kontinent, at dets befolkning betragtes som stabil.

SOCIAL, ØKONOMISK OG ØKONOMISK VIGTIGHED I ØKOSYSTEMET

I begyndelsen af ​​århundredet nød ikke emuerne stor berømmelse, men blev ikke lide af de lokale befolkninger, da de generelt var store fortærere af korn og afgrøder. Faktisk var der i 1932 den såkaldte "krig af emuen" bare for at forsøge at "udrydde" det, der da blev betragtet som en pest. Over tid er der oprettet et hundreder af kilometer langt net for at forsøge at rumme dem, der adskiller emuerne fra de dyrkede områder i det sydvestlige Australien.

De er meget nyttige fugle til at holde bestanden af ​​græshopper og larver under kontrol.

I Australien er der talrige opdræt af disse fugle, da både kødet og huden blev ekstraheret fra dem. Emuolie bruges også i den farmaceutiske og kosmetiske industri, mens æg har et marked for møbler, da de males eller på anden måde bearbejdes på forskellige måder.

NYSGERRIGHED'

Emuen er sammen med kænguruen til stede i Australiens våbenskjold, da begge betragtes som symbolet på den nationale fauna. Ud over disse to dyr er der et skjold, hvor symbolerne i de seks australske stater er afbildet, alle omgivet af en gren af ​​gylden mimosa, som er det nationale blomsteremblem. Dette emblem blev tildelt Australien af ​​George V.

Arten Dromaius novaehollandiae er den eneste overlevende art af slægten Dromaius.

Bemærk

  1. ikke-ophavsretligt beskyttet billede med tilladelse fra Sengkang:
  2. ikke-ophavsretligt beskyttet billede med tilladelse fra Papphase;
  3. ikke-ophavsretligt beskyttet billede med tilladelse fra Darkros.

Video: Emu Dromaius novaehollandiae


Forrige Artikel

Passionsfrugt træ nicaragua

Næste Artikel

Malleetræ med klokkefrugt